Просмотр полной версии : Захист приводу від зовнішніх факторів.
Недавно проводилась гра "Метро" в шахтах по видобутку "известняка".
Вологість 95%, вапняний пил.
ПІсля такої гри гірбокс був в вапняній каші, а "баді" важко піддавалось очищенню..особливо ділянки з мілкими впадинами :(
Були індівідуми, які не чистили тижнями привід після цієї "позашляхової гри" то гіри тріскали на УРА від того, що вапняк затвердівав і попросту робився камінцями...
На носі "МЕТРО-2"
Питання до знатоків: "Чи є якісь розробки, думки, ноу хау, щоб можна було мінімізувати попадання пилу в гір, стволік.....?"
паперовий скотч на пламегас... харчова плівка ... на баді... будь-які думки.... такий собі "мозговий штурм".... хоча може є промислові зразки?
"Пропозиції взяти на прокат привід не проходять :mrgreen:
Теж задумувався над цим питанням, покішо едине що припало на думку-обмотати привід бинтами в 2-3 слоя, буде фільтр для повітря що засмоктує гір + захист баді аєгу. а нарахунок стволіку- хороший варіант-купити в аптеці гумові напальчники і надівати їх на пламегас коли стрільби немає.
На глушник зробив приспособу: кільце чорного поролону в якому х-подібно зробив наскрізні прорізи, зробив цей надріз співвісним з стволіком, закріпив малярським скотчем і покрасив в чорний колір.... при стрільбі кулька пролітала крізь проріз, після чого він закривався і доступу пилу начебто немає.....падіння по швидкості 2-3 м/с
Треба ще потестити на довговічність ...
Я думаю, после хорошей очереди из этого паралони ничего не останется. К тому же стоит протестить траекторию полета. Мне кажеться, она будет немного смещена.
У меня стоял глушитель. Внутренний стволик не доходил до среза, потому остался чистым. Это конечно не самый дешевый вариант, но надежный. Даже если копнуть приводом грунт(известняк), то есть шанс чистоты стволика.
в мене зазор 4 см..між довжиною стволіка і глушаком... насрано було....ехегей..мож просто ставився відповідальніше. І щет акий момент..приводи сперті на стіну...хоч не хоч, а вапно попадало в стволіки бо пилу на стінах було...вдосталь...
Поролон і х-виріз ніяк не вплинув на траєкторію - 30 метрів по каліматору. 4 механи по 100-110 шарів зношення не побачив на поролоні. ХЗ.. може і вмре та приспособа до кінця гри...
Как бэ есть старый рецепт - привод обматывается пищевой плёнкой. Настроил хоп - замотал и не трогаешь. Плёнка особо не рвётся.
Стволик ставь базовый на такую игру и не наклоняй оружие дулом вверх - носи стволом вниз. Резиновые напальчники на ствол тоже вещь.
Больше ничего не придумаешь.
Если уж зашла речь о подготовке к метро то давайте не будем перегибать палку.
Я вас очень прошу, не надо делать всякие дикие противопыльные приблуды, обвешивать стволы тряпками, обматывать лентой или клеенкой.
Все стараются как могут сделать хоть какой-то антураж, а тут такое.
Если вам так дорог ваш привод то положите его в прозрачную герметичную коробку и никогда не открывайте.
Абсолютно согласен с тем что привода в такой среде доло не живут, но даже если вы его во что-то замотаете он все равно останется електромеханической помпой, которая всасывает воздух.
Вооздух в котором стоит вся эта взвесь из известковой пыли и воды.
Так что единственным что даст значимый ефект является кропотливая переборка и чистка привода после игры.
И поверьте я знаю что это не просто так как сам оттирал и чистил 3 привода.
Пока читал думал - точно - обмотаю бинтом и точка :)
Но!.....
Бинт - задерживает пыль в себе чтоб она не попадала во внутрь. но что будет если у вас привод упадёт в пыль ? Правильно бинт возьмёт всё на себя как тряпка - а вам потом с этим бегать.
Плёнка - Ок, то что дырки будут это факт, и что будет если опятьже привод упадёт в пыль? Правильно она может попасть между плёнкой и стволом. И оттуда вы ёё уже вытяните дома. Если всё очччень оччено замотать, то будет эффект пылесоса.
Берерите Ауги :) там меньше всего швов чтоб герметизировать.