Вход

Просмотр полной версии : Пiдроздiли УПА в страйкболi

Крига
11.12.2007, 13:52
Усім доброго дня

Є бажання створити альтернативний (більш точно - можливий за альтернативної історії) підрозділ УПА в страйкболі, але хочеться перед тим з'ясувати декілька питань:

1. Однострій, озброєння, структура.
2. Обгрунтування по першому питанню. Можливо легенда, можливо альтернативна історія і т.п.
3. Символіка та відзнаки

Особливо прошу приєднуватися до теми Лісових Чортів. Подобається ваш підхід до цього питання та об'єм знань з історії УПА.

Thorwald
11.12.2007, 14:26
1- ак-однозначно, додасться зброя агресора
2- знову ж таки дубок, форма країн учасниць конфлікту
3- синьо-жовті і червоно-чорні(хоч не дуже люблю їх використання, але на даний час це невід"ємна частина), тризуби.

взагалі для того щоб більш предметно розмовляти, потрібно мати хоч якусь альтернативну історію. запропонуйте більш-менш обгрунтований конфлікт...

а взагалі
об'єм знань з історії УПА. в цій темі нідочого. тільки фантазія...

Hind
11.12.2007, 14:29
Друзі, хоча я й не модератор, проте не обговорювати би вам ці питання у одній темі, а не у трьох? А бо зверніться до аднімістрації ворталу з пропозицією відкрити окрему гілку щодо реконструкції національних партизанських формувань.

Крига
11.12.2007, 14:51
Дякую що відгукнулись

Що до альтернативної історії.
Один з можливих варіантів, так би мовити глобальний: З закінченням війни підрозділи УПА не припиняють боротьбу. В цей же час загострюється протистояння між СРСР та союзниками з Європи та Америки - в основному Англія, Франція, США, Канада, Австралія. В окупованих країнах східної Європи теж поширюється боротьба. Виникають та формуються повстанські загони, національні визвольні армії та групи спротиву. Насамперед це Польща, Чехія, Словакія, Угорщина, Єстонія, Литва, Латвія. СРСР стає важко боротися з рухом опору по всьому західному кордону і, як слід, підрозділи УПА не зазнають такого шаленого тиску як в "реальній історії". В свою чергу союзникам на руку утворення такого собі кордону, або території спротиву подальшому просуванню СРСР до Європи. Це в свою черегу виливається у підтримку повстанських армій та загонів зброєю, екіпіровкою і т.д. Далі можна припустити, що події на Україні розгортаються з перманентними успіхами для обох сторін. СРСР закріплюється на півдні, сході та частково у центрі. УПА контролює західні та частково центральні райони. Обидві сторони активно намагаються поширити свої зони впливу.
З огляду на те, що останні боївки були знищені лише на початку 60-х, такий варіант не є неможливим, скоріше навпаки.

Другий варіант, більш локальний: Східна Європа таки повністю окупована і СРСР та союзникам вдається дійти згоди, що до розподілу післявоєнної Європи (що практично і сталося в "реалі"). УПА, перебуваючи під постійним тиском з боку совєтів перетворюється на організацію, схожу до ІРА, з усіма наслідками такого виду спротиву.

Крига
11.12.2007, 14:54
Друзі, хоча я й не модератор, проте не обговорювати би вам ці питання у одній темі, а не у трьох? А бо зверніться до аднімістрації ворталу з пропозицією відкрити окрему гілку щодо реконструкції національних партизанських формувань.

Нема питань, шановний Hind, можливо саме ця тема і спричинить виникнення такої гілки на форумі.

Byrzyi
11.12.2007, 15:04
Помоєму обидві теми - однакові, можливо всетакі варто їх поєднати?
А щодо адміністрації форуму - то вона неодмінно зверне увагу на це, якщо Ви її попросите.
Особисто моя думка - покищо досить і теми, можливо пізніше і окрема гілка буде необхідністю, адже це наша історія

Крига
11.12.2007, 15:09
> Помоєму обидві теми - однакові, можливо всетакі варто їх поєднати?

Згодний, можливо трохи поспішив з організацією нової теми. Звідси питання до адміністрації форуму: чи можна обєднати ці дві теми в одну?

Крига
11.12.2007, 15:23
Доречі, питання відносно зброї: чи можливе використання набоїв одного калібру в зброї протилежних сторін, скажімо, наприклад, 7,62 НАТО в АК та 7,62 ОВД в H&K?

Byrzyi
11.12.2007, 15:37
Теми можна об`єднати, але не хотів би портити структуру, легше закрити :)

Існує теорія, що при розробці слабоімпульсного-патрону наші врахували можливість використання зброї "умовного" супротивника (холодна війна бла-бла-бла...) із своїм боєприпасом, а навпаки - ні (5.45 проти 5.56)
Також і "натягнули" нас, із Мінометами :)
Десь задівали це питання. Думаю дорога веде до гілки "Реальних озброєнь"

Thorwald
11.12.2007, 15:39
якщо перший глобальний план(доречі саме на нього і розраховували):
до вже усталених зразків самошитих строїв додадуться строї Британії та США. після 2СВ вони не підтримали УПА щоб не скомпрометувати себе і не порушити досить хиткий мир.
зі зброєю те ж саме. окрім радянської зброї додається американська і британська

а чим другий варіан відрізняється від реальної історії? чи там все ж передбачається конфлікт США та Британії і СРСР, але без вторгнення перших не територію СРСР?

Thorwald
11.12.2007, 15:41
хоча, чесно кажучи, я не прихильник альтернативної історії.
вирішив своїми роздумами допомогти Вам, др. Крига

Крига
11.12.2007, 16:01
Дякую за допомогу, Thorwald

Якщо брати перший варіант, то тоді є більш широкий простір для створення загонів УПА - зброя, однострій и т.д. При другому варіанті, на мою думку, це лише зброя та однострої на основі армії противника, себто СРСР (або щось близьке до РФ).
Особово я схиляюсь саме до другого варіанту, хоча в трохи розгорнутому вигляді - зброя та однострій саме СРСР (наближено РФ), а елементи спорядження та, частково, озброєння - це країни НАТО (як більш просунуті та ефективні). Звідси і питання про сумісність набоїв. Наскільки реально використовувати в бойових діях той же H&K G3 (7,62мм) або MP5 (9мм) з набоями, захопленими у ворога, або переданими після розвалу ОВД повстанцям.
Доречі, як продовження другого варіанту - після розвалу СРСР на Україні поширюється патріотичний рух. Але Москва не бажає втрачати свої позиції і намагається придушити цю хвилю, що призводить до реанімації УПА.

> 3- синьо-жовті і червоно-чорні(хоч не дуже люблю їх використання, але на даний час це невід"ємна частина), тризуби.

Якщо не секрет - чому? З ідейних міркувань?

Крига
11.12.2007, 16:07
> Теми можна об`єднати, але не хотів би портити структуру, легше закрити

Byrzyi - дякую за розуміння. тоді нехай спільнота вирішить яку саме гілку закрити, а я просто перенесу, у разі потреби, ключові пости в одну.

> Існує теорія, що при розробці слабоімпульсного-патрону...

Нам це теж розповідали ще на уроках по військовій підготовці. Але ще існують, якщо не помиляюсь, конструктивні розбіжності патрона (гільзи) в різних стандартах (НАТО та ОВД). Як що до цього?

P.S. На жаль моїх знань у цьому напрямку недостатньо, тому й звертаюсь за допомогою до колег :)

Hodja
11.12.2007, 16:19
Таке питання шановний, який саме період УПА ви збираєтесь моделювати. Тобто період під час другої світової війни чи до середини 50-х

Крига
11.12.2007, 16:21
хоча, чесно кажучи, я не прихильник альтернативної історії.
вирішив своїми роздумами допомогти Вам, др. Крига

:)
Я нормально ставлюся до реконструкції, проте у мене є свої вимоги до страйкболу - це реальна (або максимально наближена, наскільки це можливо) підготовка до екстремальних умов існування, отримання навичок виживання у важких умовах і т.д. Саме в сучасних умовах і в теперешньому часі. А цього нажаль, на мій погляд, не вистачає в реконструкціях.

Thorwald
11.12.2007, 16:22
> 3- синьо-жовті і червоно-чорні(хоч не дуже люблю їх використання, але на даний час це невід"ємна частина), тризуби.

Якщо не секрет - чому? З ідейних міркувань?
тому що УПА воювала під синьо-жовтими прапорами. червоно-чорний це прапор ОУН-б, так би мовити політичний. хоча і відбулося змішання цих структур, але все ж. та і заїздили червоно-чорний прапор. куди не подивися "праворуч" одразу червоно-чорний.

Thorwald
11.12.2007, 16:26
:)
Я нормально ставлюся до реконструкції, проте у мене є свої вимоги до страйкболу - це реальна (або максимально наближена, наскільки це можливо) підготовка до екстремальних умов існування, отримання навичок виживання у важких умовах і т.д. Саме в сучасних умовах і в теперешньому часі. А цього нажаль, на мій погляд, не вистачає в реконструкціях.
хм...
можливо Ви й праві. але якщо підійти з іншого боку. якщо є навички "виживання" у складніших умовах, з гіршим спорядженням, взуттям і т.д. то маючи сучасні, технологічніші зразки "виживати" буде значно легше

Крига
11.12.2007, 16:29
Таке питання шановний, який саме період УПА ви збираєтесь моделювати. Тобто період під час другої світової війни чи до середини 50-х

В цьому і є головна проблема. Я хотів би створити підрозділ, який діє наприкінці ХХ початку ХХІ ст. Тому без альтернативи не обійтись. Але я не хочу займатися покемонством і сприймати це лише як ігру, або імітацію. Це щось на межі стилю життя, патріотичних почуттів та придбання нових знань та навичок, яких так не вистачає звичайному чоловікові (мужчине) у звичайному житті. І компенсувати їх нема де - туризм, counter-strike та пейнтболл не пропонувати ;)

Hodja
11.12.2007, 16:50
Перепрошую, но не має УПА початку 21 сторіччя!? Це буде виключно пакемонство. Оскільки УПА у 21 ст не вело жодних військових дій. Може спочатку пошукає більш повну інформацію? Ветерани УПА фізично ні як не можуть вести бойові дії. Да і проти кого зараз воювати УПА?

Thorwald
11.12.2007, 16:58
Перепрошую, но не має УПА початку 21 сторіччя!?
Крига одразу запропонував альтернативну історію...

Hodja
11.12.2007, 17:14
Тобто буде репліка бійця УПА, а з озброжння АК чи будь який прототип АЕГ? І все це буде називатися боець УПА 21 сторіччя? Хм. Якщо так – то ІМХО пакімонство. Якщо хочете зробити новий підрозділ - розробляйте форму, а не дубок і на лацкан шеврон УПА. Прописуйте новий устав. Хто тепер буде ваш ідеологічний ворог оскільки фашиської Німеччини та СРСР не існує?

Крига
11.12.2007, 17:17
Перепрошую, но не має УПА початку 21 сторіччя!? Це буде виключно пакемонство. Оскільки УПА у 21 ст не вело жодних військових дій. Може спочатку пошукає більш повну інформацію? Ветерани УПА фізично ні як не можуть вести бойові дії. Да і проти кого зараз воювати УПА?

Саме так, але тоді можна майже всіх, хто займається страйкболом, звинуватити в покемонстві, окрім реконструкторів - це окрема тема.

Та ж коаліція ІРА - такої армії вже не існує, а в тому вигляді як ІРА відтворена у нас і не існувало. Але це ніяк не заважає існувати цій коаліції і мати багатьох прихильників з лав Українського страйкболу. Тому в мене виникла думка - чому я, українець, представник нації з великою, славною і героїчною історією не можу задовольнити свої патріотичні почуття та допомогти в цьому своїм однодумцям?

Я нічого немаю проти відтворення загонів УПА пізнього періоду (50-60-х), але, наприклад, відсутність портативних радіостанцій? Відсутність розвантажувальних систем, камуфляжу? Сучасної оптики та зброї? І т.д.
Всі ці фактори ставлять мене одразу у програшне становище у порівнянні з іншими командами.
Щоб це виправити я і звернувся за порадою до спільноти.

Крига
11.12.2007, 17:30
Тобто буде репліка бійця УПА, а з озброжння АК чи будь який прототип АЕГ? І все це буде називатися боець УПА 21 сторіччя? Хм. Якщо так – то ІМХО пакімонство. Якщо хочете зробити новий підрозділ - розробляйте форму, а не дубок і на лацкан шеврон УПА. Прописуйте новий устав. Хто тепер буде ваш ідеологічний ворог оскільки фашиської Німеччини та СРСР не існує?

Це вже предметна розмова :)
Саме це я і хочу обговорити тут.

Як варіанти, я привів можливий розвиток подій. Це база. Тепер хочу максимально наблизити їх (варіанти) до реальної історії.

Що до уставу, то як на мене устав УПА 40-х і зараз зберігає свою актальність (можливо облишимо ОУН(б), як радикальне крило. Тоді за основу можна брати ОУН(м) - наразі дуже демократично і цивілізовано, ці положення імпонують моїй точці зору на розвиток України та суспільства).

Ідеологічний ворог? Погодьтесь - це дуже провокативние питання. Тому без персоналій і т.д.
Якщо прийняти один з запропонованих мною варіантів за основу, то це можуть бути підрозділи СРСР, РФ та, можливо, радикальні ісламісти (як варіант розвитку негативного сценарію на півдні України).

Hodja
11.12.2007, 17:38
Тобто Ви хочете оголосити війну ісламським угрупованням!? перепрошую, щодо СРСР та можливо РФ я ще можу погодитись. А до чого тут ісламськи угруповування? Вони існують на території України? Чи вони загрожують кордонам України?

Крига
11.12.2007, 17:48
Тобто Ви хочете оголосити війну ісламським угрупованням!? перепрошую, щодо СРСР та можливо РФ я ще можу погодитись. А до чого тут ісламськи угруповування? Вони існують на території України? Чи вони загрожують кордонам України?

Добре :)
В чистому вигляді припущення та моделювання альтернативи. Наголошую на цьому!

В Україні до влади приходить більш патріотична (можливо навіть трохи націоналістична ;) сила. Схід і південь потрохи пристають на позиції проукраїнських сил, баланс змінюється. ЧФ починає відчувати тиск, РФ змушують звільнити Крим. В свою чергу з боку Москви при підтримці місцевих радикалів починаються провокації проти татар задля дестабілізації ситуації та збереження впливу на Україну. Допомога від братів по вірі не змушує на себе чекати... Чим не сценарій? Ще раз наголошую на тому, що це лише модулювання ситуації, але...

Hodja
11.12.2007, 17:56
Тоді скоріш не від РФ а з боку Туреччини, оскільки РФ ніколи не підтримуває кримських татар. Тоді у Вас виходить глобальний конфлікт. Польща згадала період Речі Посполітой. Вже польські війська розташувалися у Львові. Донецька область повністю відходить до протекторату РФ і проголошує донецьку автономію у складі РФ. За сприянням Туреччини кримські татари оглушують Кримський каганат…
Мдя... Прошу врахувати що це фантазія!!!

Крига
11.12.2007, 18:08
Тоді скоріш не від РФ а з боку Туреччини, оскільки РФ ніколи не підтримуває кримських татар. Тоді у Вас виходить глобальний конфлікт...

Жизнь, с#$а, сложная (С)

Туреччина навряд чи підтримає у відкриту татар - вона входить до складу НАТО, хоча угруповання ісламських радикалів там зможуть знайти підтримку.

Проте ми мабуть занадто відхилилися від теми - створення підрозділу УПА в страйкболі на основі альтернативного, але максимально наближенного до реалії ходу історії.

Strank
11.12.2007, 18:31
Интерестный, ИМХО, вариант - использовать снаряженние США 80-90-хх "полученое по линии гуманитарной помощи" - US Woodland BDU, TLBV. Оружие - АК74 (74С, 74СУ, РПК-74). Патрон 5,56 как по мне не особо распространен в Украине, а АК-47 несколько устарел для "ХХ початку ХХІ ст."
Все вышесказаное - мое скромное и субъективное мнение :)

Крига
11.12.2007, 18:53
2Strannik [FR]

Без сомнения интересный вариант. Могу сказать в защиту АК47 - он сейчас активно используется в Чечне - убойная сила + дальность выстрела напрочь перекрывают приемущества АК74. Ну и на военных складах от СССР этого добра осталось дай боже :) Поэтому очень вероятный вариант.
Я бы, пожалуй, разделил таким образом: спец.подразделения в составе УПА (разведка, диверсионные группы и т.д.) используют более продвинутые и технологичные вооружение+экипировка "по линии гуманитарной помощи". Остальная часть использует то что остается от "гуманитарки" после спец.групп и то что может раздобыть/захватить/приобрести.
Если проэцировать этот вариант на страйкбол, то можно условно разделить: молодые комманды, которые, как правило, испытывают финансовые сложности на начальном этапе. могут использовать "партизанский" тип экипировки и АК в качестве вооружения. Регулярные и сыгранные команды могут по своему усмотрению использовать "гуманитарные поставки". Но при этом необходимо четко определять требования к форме, вооружению и т.д и строго их придерживаться, что бы не было цирка.

Thorwald
12.12.2007, 09:44
можливо облишимо УПА(б), як радикальне крило. Тоді за основу можна брати УПА(м) - наразі дуже демократично і цивілізовано, ці положення імпонують моїй точці зору на розвиток України та суспільства)
а можна докладніше про розподіл УПА-б і УПА-м? здається Ви добряче наплутали.

взагалі щодо альтернативи. подивіться на загони чеченських бойовиків, змініть ісламіські елементи на українські і в результаті отримаєте те за чим питаєтеся. і багато видумувати не потрібно

Chill
12.12.2007, 10:33
Друже Крига, дуже тішить, що тебе цікавить тема других визвольних змагать і УПА, як невід'ємної їх частини. Ось мої думки стосовно того, яким чином це можна використати в страйкболі:
1. Реконструкція УПА в страйкболі неможлива. Ти правильно написав - обмеження у зброї, відсутність портативних засобів зв'язку, обмеження у тактичному спорядженні та одностроях.
2. Підрозділ УПА з "альтернативної історії". Мені особисто не дуже подобається "якбитологія", тому я в сучасному підрозділі, із сучасною зброєю, із сучасним вирядом не сприймаю абревіатуру УПА. УПА була, зараз її нема і, на мою думку, нема чого чіплятися за будь-яку ціну до цієї назви. Хоча б з поваги до цієї армії.
3. Якщо дуже кортить і кортить саме в страйкболі щось таке робити. Ну будь-ласка, ми так і зробили. Є команда, команда має абсолютно абстраговані однострої (не зовсім сучасні), сучасну зброю і спорядження. І моделює сучасну військову одиницю, що має чітке проукраїнське спрямування. Природньо, що історичний бекграунд для нас - усі визвольні змагання, і особливо останні, що відображується у емблемі нашої команди - стилізованому тризубу, у червно-чорному прапорці (якій, як вірно вказав Торвальд практично ніколи не використовувався в УПА, але сьогодні є символом визвольного руху тих часів), у використанні структури рою УПА, у назві команди на честь вишкільної школи УПА "Лісові Чорти". От і все. Але ніякого моделювання ніякої УПА. Тобто, для того, щоб любити свою історію, і собливо історію УПА, не обов'язково називати так свою команду :)
4. Якщо хочеться робити саме УПА. Ну так, слава богу, набирає обертів проект WW2A (World War 2 Airsoft), він же РЕС (Реконструкція з елементами страйкболу). Декілька людей з нашої команди беруть в ньому участь. Там ми робимо рій УПА з Волині на 1943-44 роки. У нас є вже супротивник - німці, то ж є з ким на рівних "воювати". Ось прошу
http://picasaweb.google.com.ua/druzhe.orest/20070922
та
http://picasaweb.google.com.ua/druzhe.orest/20071125

Крига
12.12.2007, 11:24
можливо облишимо УПА(б), як радикальне крило. Тоді за основу можна брати УПА(м) - наразі дуже демократично і цивілізовано, ці положення імпонують моїй точці зору на розвиток України та суспільства)
а можна докладніше про розподіл УПА-б і УПА-м? здається Ви добряче наплутали.

взагалі щодо альтернативи. подивіться на загони чеченських бойовиків, змініть ісламіські елементи на українські і в результаті отримаєте те за чим питаєтеся. і багато видумувати не потрібно

Так, дйсно наплутав. Звичайно я мав на увазі ОУН(б) та ОУН(м). Ті матеріали, які вдалося віднайти (головним чином в Інеті), як правило розбігаються між собою в оцінках та викладенню подій, хоча мабуть то природньо. А з того, що вдалося почерпнути, то ОУН(м) мені все таки ближче за своїми поглядами, ніж ОУН(б), хоча бандерівці, як я зрозумів, вели більш активну (дійову) боротьбу з окупантами.

Відносно загонів чеченських бойовиків - я теж прийшов до цього висновку (приблизно).

Hodja
12.12.2007, 12:18
Якщо збираєшся моделювати чеченське формування (ну не можу я назвати їх бойовиками ;)). Який саме тип формування обираєш. Війська РФ чи їх супротивників? Який період будеш моделювати? Чи будеш використовувати «арабських» найманців?

Thorwald
12.12.2007, 12:24
Якщо збираєшся моделювати чеченське формування (ну не можу я назвати їх бойовиками ;)). Який саме тип формування обираєш. Війська РФ чи їх супротивників? Який період будеш моделювати? Чи будеш використовувати «арабських» найманців?
:shock: а хто казав про моделювання чеченських бойовиків?
я навів приклад сучасних партизанських формувань як напрям для роздумів

Крига
12.12.2007, 12:33
Малось на увазі, що формування чеченських збройних сил можна розглядати як найближчий приклад для моделювання загонів спротиву/повстанських армій на території східної Європи.

s.d.
28.03.2008, 21:18
Є бажання створити альтернативний (більш точно - можливий за альтернативної історії) підрозділ УПА в страйкболі, але хочеться перед тим з'ясувати декілька питань:

Дарую власний нарис з альтернативної історії :)
http://maidanua.org/static/mai/1183564761.html

Крига
23.04.2008, 11:58
Дякую. Вже читали :)

Вереск
09.07.2008, 17:00
...
4. Якщо хочеться робити саме УПА. Ну так, слава богу, набирає обертів проект WW2A (World War 2 Airsoft), він же РЕС (Реконструкція з елементами страйкболу). Декілька людей з нашої команди беруть в ньому участь. Там ми робимо рій УПА з Волині на 1943-44 роки. У нас є вже супротивник - німці, то ж є з ким на рівних "воювати". Ось прошу
http://picasaweb.google.com.ua/druzhe.orest/20070922
та
http://picasaweb.google.com.ua/druzhe.orest/20071125
+1
Альтернативная история Украины? Жесть.

Robert
15.07.2008, 16:22
Читав... :roll:
А що ж робити, якщо хочеться? Ну ось ми назвалися так, і що? З Thorwald'ом та Кригою трохи вже спілкувалися. Як приклад, деякі сучасні підрозділи різних армій світу мають дуже давні назви, змінюються лише букво-цифрові позначення, і що - солдати та офіцери несуть службу, "именная" назва частини лише додає гордості та потребує більш відповідального відношення до військової служби.
Так чому б і не зробити альтернативні підрозділи з нашого "майбутнього" з повагою до героїв минулого???

Адольф
07.09.2008, 13:10
Я чет не понимаю зачем нужны подразделения УПА в страйкболе. Тут не играют во вторую мировую войну. :evil: :evil: :evil:

Hodja
07.09.2008, 17:47
to Адольф, кто тебе такое сказал что не играют то. Смотри сайт милитариста, раздел реконструкция.

Mcfesson
18.09.2008, 18:09
в таком случае можно обратить внимание на фильм "Чистилище" там УНА-УНСО воюют на стороне Чеченов,там есть и АК-74 и рации и камуфляж US-woodland,вот вам альтернативная ветка УПА-ОУН,на современный мотив. :wink:

Hodja
19.09.2008, 08:35
Такс, УПА никакого отношения к УНСО не имело.
Украинская национальная ассамблея — Украинская народная самооборона (УНА — УНСО) (укр. Українська нацiональна асамблея — Українська народна самооборона) — украинская политическая партия праворадикального толка.Основана 30 июня 1990 диссидентом Юрием Шухевичем под названием Украинская межпартийная ассамблея (УМА). В начале представляла собой добровольное объединение нескольких украинских националистических партий и общественных организаций того же толка.
К весне 1991 руководство УМА всё больше и больше требовало перевоплощения УМА в полноценную политическую партию. Из-за этого из объединения вышли Украинская национальная партия и Украинская народно-демократическая партия. После этого (8 сентября) УМА была переименована в Украинскую национальную ассамблею (УНА) и провозгласила себя партией. Официальной регистрации УНА, однако, во времена СССР не получила.Сразу после начала «августовского путча» 19 августа 1991 партийное руководство УНА призвало создавать украинские военные формирования с целью отразить возможное военное вмешательство ГКЧП. Согласились создать такие формирования лишь те члены УНА, которые состояли в Советской армии. Данные полувоенные формирования получили название Украинская народная самооборона (УНСО). Теперь УНА располагала собственным военизированным крылом. Украинские националисты уже в 1992-93-м годах помогали Грузии в конфликте с Абхазией. Во время первой Чеченской воевали на стороне Дудаева (см. воспоминания Корчинского и ссылки об УНСО Арго). Что касается обмундирования, то никакого Woodland-а в период первой Чеченской небыло. УНСО воевало в советском комке (так называемой афганке), на головном уборе вместо кокарды использовали трезуб.

Mutalisk [Дикі Гуси]
07.12.2008, 19:48
Я чет не понимаю зачем нужны подразделения УПА в страйкболе. Тут не играют во вторую мировую войну. :evil: :evil: :evil:
Какими же глубокими знаниями Украинского страйкбола вы руководствовались, уважаемый, во время написания столь несдерженного поста? Во-первых "тут" не только играют во вторую мировую, "тут" определенные уважаемые лица ее успешно реконструируют. Во-вторых имеется ввиду УПА не времен второй мировой а скорее наших дней. И в-третьих я бы советовал вам вместо того чтобы беспорядочно стукать по клавишам, особенно используя смайлики " :evil: " ознакомится сначала с содержанием данного форума. Здесь кроме "многабукаф" есть много интересного, уверяю вас.

На чем и закончим развитие спорной дискусии. Модер

Patriot_
06.06.2011, 23:51
понекрофілю тут трохи 8-)
ми з друзям до цього року відтворювали неіснуючий підрозділ .
Тобто підрозділ опозиції який збройно протистоїть владі та веде партизанську війну .
форма дубок, вудланд.
зброя переважно СНГ та пост совєтська . але й зустрічалися зброя нато така як НК 416, м 4 , Г36С .
пропоную взяти наше озброєння нашу форму + частково цивільну додати видумані емблеми і вперед ось вам альтернатива Упа

Friedrich Richter
08.06.2011, 01:17
http://cs10856.vkontakte.ru/u53649529/109757343/x_eb1da6be.jpg

Sniper Pak
08.06.2011, 22:30
форма дубок, вудланд.
Рекомендую или дубок или вудленд, или верх дубок низ вудленд или наоборот, но одинаково у всех. Иначе не воспринимается как команда.