Великий и нескінчено любимий поляк Станіслав Лем у 80-му році написав геніальний роман "Мир на землі"
Мені 32, а вперше я прочитав цей роман ще у школі. Тоді він захопив мене тим, що написаний зі щирим гумором у гостросатиричному стилі. А оберти і фрази, які Лем використовуває, заставляли мене аж зі стільця падати.
Основна тема роману - геополітика і історія озброєнь. Звісно, вигадані, бо дія відбувається приблизно трошки пізніше за наш час. Ну і, власне, конкретно про те, у що вилилася спроба тотального роззброєння.
Думаю, всі вже дізналися, що я хочу сказати.
Так, знаючи основні тренди, такому геніальному майстру, як Лем, неважко було передбачити, у що це виллється.
Штучні епідемії, інформаційні війни, широкий спектр дій по скороченню людських ресурсів можливих конкурентів у геополітичних змаганнях.
Навіть згадувалося за кліматичну зброю. До речі, не дуже давно я натикався на інфу, що мешканці кількох селищ десь у центральній америці вже кілька років не бачили дощу. Вони пов`язують це із діяльністю розташованої поблизу лабораторіі.
Всім має бути зрозуміло, що рушійною силою геополітики є прибутки насамперед фінансових груп. Це так тепер називаються капіталісти. Тільки не підозрюйте в мені марксиста, "Капітал" на жаль не читав.
І фільм недавно гарний бачив, не пам`ятаю назви, про справжніх виконавців 9/11. Все про те ж саме.
Отже, від усієї душі дякую Фалькорові за наведену зсилку.
Та й у статті розміщені зсилки, за якими відкривається багато інформації, різними гранями лежачої навколо все того ж - заговору проти людства.
Не помилився я із захопленням, якщо цих людей хвилюють такі теми.