На підґрунті етнічного протистояння між Грузією і Південною Осетією, у серпні 2004-го року розгорнувся збройний конфлікт. Відбуваються регулярні обстріли осетинських і грузинських сел.

Із самого початку виникнення конфлікту підозра падає на Росію у сприянні сепаратистських настроїв населення Південної Осетії. Президент Грузії робить декілька різких заяв, звинувачуючи російську владу у ведені політики подвійних стандартів. Кремль спростовує свою причетність до подій в Грузії, заявляючи, що дотримується нейтралітету щодо виникнувшого конфлікту. Натомість у подальших боях, за словами очевидців, російські миротворці все частіше приєднуються до осетинської сторони.

Серед грузинських військових починають ходити слухи, начебто на території Південної Осетії діють підрозділи російського спецназу. Підозри підтверджуються після витоку інформації із кремля про дислокацію на території Південної Осетії спец підрозділів повітрянодесантних військ РФ. Спростовування кремля у задіяні своїх збройних сил, а також прийняття рішення 17 серпня між грузинською владою і представниками Змішаної контрольної комісії про виведення всіх збройних сил їх території Південної Осетії тимчасово послаблюють світовий протест. Однак того ж вечора на об’їзній дорозі Цхінвалі грузинські війська були обстріляні, на їх думку, російським спецназом, оскільки саме такі підрозділи спеціалізуються на проведені нічних боїв із застосуванням пристроїв нічого бачення.

Все частіше у подальших боях проявляються дивні факти застосування спецтехніки і зброї, все свідчить про присутність “третьої” сторони. 21 серпня поблизу Цхінвалі була обстріляна цивільна легкова машина, по непровірених даних, є жертви серед мирного населення... “У Південній Осетії діє російський спецназ” – світові політичні видання в один голос звинувачують Росію...

P.S.
Заявки на гру (у звичній формі) писати сюди...