Цитата Сообщение от Diesel Draft
Взагаліто ніразу не бачив щоб IMEI міняли (хоча чув і знаю що це можливо). Наскільки я знаю що це дуже велика проблема для людей, які займаються перепрошивкою. Щоб змінити IMEI їм приходиться перепаювати мікросхему памяті, остальки вона піддається прошивці тільки один раз, а всі нові прошиті прямо в процесорі і тоже піддається тільки читанню.
залежить від виробника, у нокій та сонієріків захист сильніший ніж у самсунгів та лж

Цитата Сообщение от Diesel Draft
Ще один нюанс: в мережежі не може бути більше одного мобільного з одним і тим самим IMEI, інакше система буде їх позицінувати к той самий апарат. І чуть не забув - в IMEI вказано виробник і тип прибору, сумніваюсь що телефону можна сказати що він система мобільного контролю і при цьому не обрізати його можливості.
зараз телефонів з однаковим IMEI (International Mobile Equipment Identity) в мережі е багато, і всі працюють
привязка номера абонента іде не до IMEI телефону, а до IMSI (International Mobile Subscriber Identity) та Ki (Key for identification), які записані на сім карту.