Показано с 1 по 20 из 192

Тема: Поговорим о проводке.

Древовидный режим

Модератор Аватар для Славик
    Команда
    Барс
    Записей в дневнике
    4

Re: Поговорим о проводке.

РАСПАЙКА ТРАНЗИСТОРА

Тип транзістора
    IRL3803, IRL2505 - до 17 гривен за 1 штуку
    IRF2804 - до 20 гривен за 1 штуку. Не потребує радіатора.

У МП5А4 я хотів розмістити транзістор у корпусі, щоб у приклад був виведений тільки провод до аккумулятора. Для цього обв"язку я виконав окремим блоком, що поєднується із транзистором, запобіжником і контактною групою шістьма проводами. Тоді блок обв"язки може бути розміщений у приводі де завгодно, а силові проводи проведені найкоротшим шляхом. Провід взятий з телефонного кабелю, багатожильний 0.4 кв.мм. Зручніше взяти не сам кабель, а провід із нього, а тоді при необхідності обсадити термоусадкою чи обмотати ізолентою.
    Транзістор встановлений у розрив мінусового силового проводу(переріз 2,5 кв.мм). Запобіжник в мене ножевий авто, впаяний у розрив плюсового проводу. Заізольований окремо, після чого може поєднуватися у один блок із транзистором, для підвищення механічної міцності.

Нажмите на изображение для увеличения
Название: транзистор 3.png
Просмотров: 59
Размер:	13.9 Кб
ID:	40007

Блок обв`язки монтується без плати - якщо придивитися, в кожному вузлі збігається по три лініі. Тобто, всі елементи монтуються у один ланцюжок, один до одного, а потім до вузлів паяються без зусиль проводки. Потім все ізолюється. У силовому блоці так само. Спочатку пропаюються силові кінці, а тоді до них "льогкім двіженієм рукі" примазуються тонкі проводки.

При написании использовались материалы
    http://talks.guns.ru/forummessage/74/115600.html

Очень часто камрады отламывают ножки транзисторов при установке.
    В общем, дело поправимое. Обнаружил я это давеча. Но по порядку.

Для начала договоримся об ориентации транзистора в пространстве.
    Представим, что транзистор смотрит на нас маркировкой, ножками вниз.
    Пластина для контакта с радиатором сзади.

Далее.
    Менял я сгоревший предохранитель(он у меня запаян), и отломил вывод истока - он крайний справа.
    Вывод стока(средний) был удален еще при монтаже. Монтаж припаян на крепление радиатора, он одна цепь со стоком.

Для начала я расстроился и выругался, долго и затейливо.
    Затем мне пришла в голову мысль - удалить часть корпуса, открыв таким образом часть вывода.
    Тут же взял напильник, и удалил угловую переднюю-нижнюю часть корпуса, оголив часть вывода, около 3 кв. мм. Заднюю часть удалять не стал. Пока удалял, обломил вывод затвора, но так само, и ему обпилял спереди нижний угол корпуса до меди.
    Затем залудил обнажившуюся медь, и напаял провода на полученные контактные панельки.
    Все заработало.

РАСПАЙКА BTS555

Нажмите на изображение для увеличения
Название: normal_BTS555_1.jpg
Просмотров: 31
Размер:	20.4 Кб
ID:	40006
    Последний раз редактировалось Славик; 01.12.2012 в 02:56.

розробка та технічна підтримка сайтів, інтернет-реклама