В данный момент читаю на упаковке корсар 4:
ЗАПРЕЩАЕТСЯ!!! использовать на дистанции мение 30 метров от строений,деревьев, проводов, ЛЮДЕЙ, и горючих материалов.....

Для тех кто не знает, Корсар 4 прошел на Украине официальную сертификацию со всеми вытикающими....

Насколько я помню, инструкция по применению, есть минимальный НПА регламентирующий использование ЛЮБОГО изделия находящегося в свободной продаже, и применение изделия повлекшее за собой какие либо последствия рассматривается изначально с точки зрения инструкции по применению, и только потом по экспертизам и прочему. если изделие использовалось, грубо говоря , не по инструкции то ответственность за последствия, ложиться на допустившего некоректное использование.

поэтому: изначально, используя Корсар 4, даже чисто для имитации взрыва, в нарушении инструкции, мы, тем самым, подвергаемся риску быть привлеченными как минимум к административной ответственности...

кстати на приводах тоже написано НЕ СТРЕЛЯТЬ ПО ЖИВОТНЫМ И ЛЮДЯМ..

Я думаю среди читающих есть несколько практикующих адвокатов и они ,надеюсь, смогут опровергнуть или подтвердить мой пост

кстати советую изучить ДСТУ 4105-2002 (http://www.customs.com.ua/php/document.php?ISN=18173) к нему относится практически вся пиротехника находящаяся в свободной продаже
вот некоторые выдержки:
6.4. Зберiгання побутових пiротехнiчних виробiв споживачами

Зберiгання побутових пiротехнiчних виробiв у покупця (споживача) має здiйснюватися в сухих провiтрюваних примiщеннях у кiлькостях вагою не бiльш як 5 кг протягом необмеженого часу зберiгання (у межах гарантiйного термiну придатностi) чи бiльшої кiлькостi протягом 14 днiв пiсля купiвлi перед їхнiм використанням (iз збереженням документiв, якi пiдтверджують факт купiвлi). Це положення стосуються пiротехнiчних виробiв для застосування в особистих цiлях i якi не будуть використанi власником для продажу.

При зберiганнi побутових пiротехнiчних виробiв споживач має вжити заходiв щодо унеможливлення безконтрольного доступу неповнолiтнiх до пiротехнiчних виробiв та можливостi випадкової iнiцiалiзацiї пiротехнiчних виробiв унаслiдок використання вiдкритого вогню, курiння, дiї нагрiвальних приладiв тощо.

Споживачевi забороняється розбирання, перепакування або ремонт побутових пiротехнiчних виробiв.

8.1. Застосування побутових пiротехнiчних виробiв здiйснюється споживачем вiдповiдно до iнструкцiї, розмiщенiй на виробi або на споживчому пакуваннi виробу.

Забороняється застосування споживачем побутових пiротехнiчних виробiв у заборонений рiшеннями органiв мiсцевого самоврядування час, за винятком днiв святкування Нового року в нiч з 31 грудня на 1 сiчня.

При проведеннi масових заходiв забороняється застосування споживачем побутових пiротехнiчних виробiв, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та частинами побутових пiротехнiчних виробiв, що рухаються.

8.2. Забороняється:

кидати побутовi пiротехнiчнi вироби, ударяти по них будь-якими предметами, тягти за фiтиль;

переносити побутовi пiротехнiчнi вироби в кишенях, пiд одягом, зберiгати без пакування;

залишати побутовi пiротехнiчнi вироби без догляду;

будь-яка переробка побутових пiротехнiчних виробiв та їх розбирання;

використання побутових пiротехнiчних виробiв другого i третього класу небезпеки особами молодше за 18 рокiв;

використовувати побутовi пiротехнiчнi вироби, якi створюють ефекти на висотi та/або шумовi ефекти, ближче 100 м вiд лiкарень, церков, дитячих установ, шкiл, будинкiв престарiлих та iнших громадських споруд i житлових будинкiв;

кидати приведенi в дiю побутовi пiротехнiчнi вироби пiд ноги перехожих, iз вiкон та балконiв, здiйснювати феєрверки з дахiв домiв та iншi дiї, вiд яких можуть постраждати люди або майно;

використання побутових пiротехнiчних виробiв особами, якi знаходяться в нетверезому станi

10.2. Виннi за порушення порядку виробництва, зберiгання, перевезення, торгiвлi та використання пiротехнiчних виробiв несуть вiдповiдальнiсть згiдно з чинним законодавством.

Этого думаю достаточно, далее смотрите сами, причем я выделил только те пункты которые реально имеют место в СТРАЙКЕ. такчто будет экспертиза или нет, а есть изначальный акт, и согласно ему все наши действия по поводу изготовления страйкбольных гранат и прочей пиротехники уже наказуемо...