День добрий. Шановні колеги дуже цікава в нас полеміка. Щодо тюнів і адекватності. Я можу точно судити про себе. Перші 7 місяців мого страйкболу пройшли з приводом 90м/с. потім був перший тюн до 120м/с і аж через 1,5 роки я довів свій привід до 140 м/с. І повірте ніколи відсутність тюна не була проблемою. Я тут повністю підтримую тих хто говорить, що не в тюнах визначається рівень команди. Але при цьому є фактом інше, наші постійні суперники "німці" досить швидко, хоч і не зразу зробили собі хороші тюни, та жодного разу ні в них ні в нас на рахунок цього не було конфліктів. Так як у всіх вже виробились відповідні рефлекси і пройшов страх перед раптовою появою ворога, а також ми завжди з повагою ставились один до одного, тому ніхто ніколи не затискав гашетку впритул.
Я більш ніж впевнений, що це питання комплексне. Так більшість локацій де граємо ми не потребують значних тюнів. Ми всі знаємо один одного і таке явище, як маклаудизм у нас практично відсутнє і присутня значна кількість вбивств голосом.
Підсумувавши скажем так. Тюн потрібен та не зразу, а коли людина трохи пограє, бо який би ти класний не був, всеодно спочатку ти будеш реагувати на все з острахом і останнє та не в останню чергу це - повага один до одного. Нам разом грати і жити.