Отже результати проведених операцій та бойовіх дій протиборчими силами в провінції Джаузджан:
ОКСВА:
Мотострілки 3-ї роти – 2-й взвод з охороною виносної застави впорався як належить. Нажаль 1-й взвод дозволив два рази захопити основну заставу (вночі 15 числа і вдень 16), окрім того знищив 1-го із 4-ох розшукуваних «душманів». Сапери 1-го взводу провели розмінування дороги і знайшли 4 міни із 4-ох! Виносний пост біля основної застави вправно ніс свою службу і знімався лише в необхідні часи.
Розвідувальна рота 122 МСП – Захоплення польових командирів не відбулось. Перекривались караванні маршрути але результату не дали. Розстрілявши мирний караван пропустили справжній який рухався вище по горах. Відбили штурмом захоплену головну заставу (вдень 16 числа) і не дозволили провести диверсію «духам» проти жителів м.Шиберган.
ДШМГ – Нажаль на перехоплення пусків ПЗРК «Стінгер» не виходили, що призвело до збитих 2-х літаків «духами». При обшуку стоянки ашкунів був знайдений ПЗРК «Стінгер», що потрібно було і зробити!
«Духи»:
Ашкуни – Замінували дорогу. Проводили обстріли виносної застави. Упустили «Стінгер», що дозволило його захопити радянській стороні. Нажаль не вдалось провести диверсію проти м.Шиберган, що було дуже і дуже важливою місією.
ЦРУшніки під прикриттям пуштунського племені – Збили 2 літаки із 2-х необхідних. Зібрали 70% точних розвідувальних даних по різних об’єктах. Провели караваном ПЗРК із схрону ашкунів до племені таджиків. Захопили 1-шу заставу, але не змогли втримати. Нажаль не вдалось провести диверсію проти м.Шиберган, що було дуже і дуже важливою місією.
Пуштуни – Провели мирний пробний караван по-маршруту. Захопили першу заставу вночі та вдень. Нажаль не вдалось провести диверсію проти м.Шиберган, що було дуже і дуже важливою місією.
Таджики – Не змогли знищити виносний пост, що знаходився біля першої застави (15 числа). Проводили обстріли 2-ї застави. Отримали в свій схрон одного «Стінгера». Постійно проводили провокації проти ОКСВА. Нажаль не вдалось провести диверсію проти м.Шиберган, що було дуже і дуже важливою місією.
Ось такий короткий нарис, по тому, хто що зробив. Якщо є якісь доповнення, яких я не написав – озвучте. Оскільки звернув увагу лише на основні задання, а дрібних було теж не мало і нажаль не всіх результат я знаю.