Гра дуже сподобалась. Дуже. Атмосферна, нелінійна, інтригуюча, душевна. Обов'язково прийматимемо участь і надалі. Грали за таджиків.
Окремо сподобалось:
- Адекватна та антуражна поведінка учасників. Все менше клоунади і все більше розуміння контексту. Супер.
- Пакети з задачами. Все зрозуміло і при цьому красиво описано та оформлено.
- Розміщення локацій і задіяні території. Чим більше - тим краще. Сподобалось, що у таджиків був закуточок в лісі, куди можна було сховати неантуражні речі та автомобілі.
- Табір таджиків. Просторо і красиво. Якби ще плівку з наметів замінити на якесь ганчір'я чи тканину... А ще пропоную табір називати табором, бо до "кішлак" воно не дотягує.
- Мулла. Стільки років знаю Юру, але він не припиняє дивувати. Я приємно шокований рівнем підготовки до ролі. Читати арабською, трактувати сури, проводити уроки і давати настанови - це просто бомба. Браво!
- Дуканщик, старійшина, мудрець з палицею та інші суто рольові персонажі. Молодці!
- Конкуренція та іноді навіть ворожі дії з боку інших племен. Не розслабишся. ЦРУ-пакістанці так взагалі нас дуже красиво перебили на останній місії. Хай таджики і були готові до сценарних сюрпризів.
- Кінь.
Не дуже сподобалось:
- Періодичне бажання гравців один одного надурити та здійснити якесь шахрайство. Не думаю, що це є дуже антуражним. Має бути межа. Ми ж відігруємо не циган, а афганський народ, який карає за крадіжку відтятою рукою.
- Що не усі учасники відіграли до кінця і почали раніше пакувати валізи. Ай яй яй.
Коментарі:
- Було озвучено, що афганці псували гру своїми вигуками. Хм, добре... Давайте почитаємо спогади учасників тієї війни. Якщо це неантуражно, то відмовимось від того.
- Було озвучено про алкоголь. Слава Аллаху, наш табір це минувало. Не бачив нікого, хто б мав хоч найменші наслідки вживання.
- Вважаю, що у афганських племен цього разу було небагато шансів узяти на нічній базу ОКРВА. В чисельній меншості та ще й після сценарного потрапляння в засідку, де загинула ледве не половина усіх бойовиків.
Пропозиції:
- Друкувати на мапі графік гри та іншу довідкову інформацію. Роблю так на своїх іграх і це допомогає.
- Видавати мапи усім.
- Допускати до гри стільки рацій, скільки могло б бути в реаліях. А не скільки є.
Подяка:
- Tair, Sakup та усі інші, хто готував гру - респект вам і подяка за вашу нелегку працю. Молодці.
- Був радий бачити стільки старих-добрих друзів та знайомих. Познайомитися з новими. Усіх не перелічити. Окремий цьом Рудій та Халілю.
- Дякую своїй команді (Master Shultz, Shamira, Suhov, Frylock) та усім учасникам.
- Таджики, з вами хоч куди. Бойовики чітко виконували усі прохання та накази і брали на себе ініціативу. Мирні створювали оту особливу ауру, за якою ми усі їдемо на гру. Молодці!
![]()