В мене виникає таке враження що в правилах з пораненнями плутаються ті хто мало грав на яворові. Там в доповненнях по мілсім все дуже чітко описано і таку схему поводження пораненого ми наприклад взяли за основу на пораннення для наших ігр і так відігруємо поранення на Рясне:
Як на мене то тут все абсолютно чітко, і тут є відповіді питання Аладіна: не повинен він кричати і нема ніяких обмежень в три шаріка в черзі. Але чому ж тоді на яворові нема ніяких проблем по розумінню принципа поранення, а тут є? Тому що є така штука як Common Sense, не буде ніхто казати що він поранений якщо в нього прилетить довга черга чи черга зблизька. Хоч там і написано що поранений має на місці залишитися але всі прекрасно розуміють що він має впасти, прете не забуваємо що на рясне є купа місць з склом і тд і не всюди можна безпечно хлюпнутися на землю, можливо десь краще просто сісти. Тут той же Common Sense. Чому в мене ніколи не було проблем з розумінням поранених ні на яворові ні на рясне? Можливо просто вам варто бачити в тих доповненнях просто речі які чуть приближають страйк до реальних військових дій, а не те що заваджує вашому побєдунському пєдулову.Боєць що був уражений (одиночним пострілом, або чергою) вважається пораненим і повинен припинити активну участь (ведення вогню, переговори) у бойових діях та залишатись на місці свого «поранення». Боєць має право голосно кликати на допомогу своїх товаришів або безпосередньо Медика. У «пораненого» є 3 (три) хвилини за які йому повинна бути надана медична допомога. В протилежному випадку - боєць вважається мертвим і зобов'язаний покинути територію бойових дій. В разі, якщо під час «поранення» в гравця влучають повторно – гравець вважається «мертвим» і зобов'язаний покинути територію бойових дій. Якщо Медик встиг надати допомогу і накласти пов'язку - гравець продовжує гру. При повторному попаданні учасник, що має на рукаві 1 (одну) білу пов'язку - вважається небоєздатним, залишає гру, прямує у військовий шпиталь.